Ciasteczka z kremem karpatkowym

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kruche ciasteczka z aromatem cytrynowym, przełożone pysznym kremem do karpatki.

Składniki:

  • 60 dkg mąki pszennej
    40 dkg masła
    20 dkg cukru pudru
    2 żółtka
    4 łyżki gęstej śmietany
    sól szczypta
    3-4 krople olejku cytrynowego
    1 opakowanie krem do karpatki
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z kremem karpatkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę dodać zimne masło i posiekać. Dodać żółtko, cukier puder, śmietanę, sól i olejek cytrynowy. Zagnieść ciasto, uformować kulkę. Włożyć do woreczka i schładzać przez 2 godziny w lodówce. Wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wykrawać foremkami serduszka. W połowie serduszek wykroić mniejsze serduszka.

    Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 10 min. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Margarynę utrzeć do białości. Dodawać porcjami zimny krem i ucierać. Na całym serduszku rozsmarować warstwę kremu, przyłożyć serduszko wykrojone. Odłożyć do zimnego miejsca żeby krem stężał. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować