Ciasteczka z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Ekspresowe i smaczne ciasteczka na każdą porę roku. Można użyć innych owoców, też będzie pysznie.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 250 g masła
    2 szkl. mąki
    250 g mielonego twarogu
    2 łyżki cukru pudru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    cukier puder do posypania ciasteczek
    8 mniejszych jabłek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
    Za pomocą robota z nożami do siekania połączyć składniki ciasta.
    Ciasto wyjąć z misy uformować kulę i przekroić ją na 2 części.
    Każdą wałkować na koło i przeciąć na 16 kawałków (trójkątów).
    Na końcu szerszej strony ciasta kłaść ćwiartki jabłek i zwijać jak rogaliki.
    Ciastka kłaść na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
    Gotowe ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem i piec je 30 minut.
    Po wyjęciu z piekarnika oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować