Ciasteczka z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciekawe w nich jest użycie białego sera do ciasta, który sprawdza się znakomicie.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g twarogu tłustego
    1 szkl mąki pszennej
    1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej
    150 g zimnego masła
    4 jabłka
    2 łyżki cukru waniliowego
    1 łyżka cynamonu

Ciasteczka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg, mąki i masło zagnieść szybko ręcznie lub w malakserze i wstawić do lodówki na 30 min. Jabłka obrać, pokroić na ósemki i wymieszać z cukrem i cynamonem. Schłodzone ciasto rozwałkować, wykrawać koła i układać cząstki jabłek (grubszym brzegiem na zewnątrz), przykryć drugą połówką ciasta. Piec w temp 200 stopni przez 20 min. aż ciasteczka się zarumienią.

Porady

Jeszcze ciepłe ciasteczka można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy