Ciasteczka z dżemem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 1 osoby

niezwykle poste w przygotowaniu a bardzo smaczne efektowne

  • 45 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    1 słoik dżemu (ulubiony smak)
    cukier puder do posypania

Ciasteczka z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozłożyć i posmarować dżemem. Z jednej i drugiej strony zwijać do środka wzdłuż dłuższego brzegu. Pokroić na kawałki 2 cm. Ułożyć przecięciem do góry, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 - 30 minut w 180 - 200 st C. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy