Ciasteczka są miękkie i pełne smaku, idealne również dla najmłodszych!
20 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
100 g dyni (obranej ze skórki, startej na małych oczkach - ale nie najmniejszych),
100 g płatków owsianych,
100 g mąki,
100 ml płynnego miodu,
jajko,
3 łyżki oleju,
łyżeczka proszku do pieczenia,
łyżeczka cynamonu,
łyżka cukru wanilinowego.
Ciasteczka z dynią i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypuję suche składniki - mąkę, płatki, cynamon, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Mieszam.
W drugiej misce mieszam jajko, olej i miód. Przelewam do pozostałych składników, dodaję dynię, dokładnie łączę.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładam łyżką masę formując owalne ciastka.
Piekę w 170 stopniach (grzałka góra-dół) przez 12 minut.
Komentarze