CIASTECZKA Z DYNIĄ I MIODEM

4.45 (150 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ciasteczka są miękkie i pełne smaku, idealne również dla najmłodszych!

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g dyni (obranej ze skórki, startej na małych oczkach - ale nie najmniejszych),
    100 g płatków owsianych,
    100 g mąki,
    100 ml płynnego miodu,
    jajko,
    3 łyżki oleju,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    łyżeczka cynamonu,
    łyżka cukru wanilinowego.
Wystaw ocenę:

4.45 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka z dynią i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypuję suche składniki - mąkę, płatki, cynamon, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Mieszam.
    W drugiej misce mieszam jajko, olej i miód. Przelewam do pozostałych składników, dodaję dynię, dokładnie łączę.
    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładam łyżką masę formując owalne ciastka.
    Piekę w 170 stopniach (grzałka góra-dół) przez 12 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować