Ciasteczka z dekoratora

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Szprycowe ciasteczka, które można wyciskać dekoratorem do tortów. Drobne i słodkie.

  • 20 min

Składniki:

  • 220g masła
    1/2 szklanki cukru
    1 jajko
    1-2 łyżeczki cukru waniliowego
    kilka kropel aromatu waniliowego lub migdałowego
    2 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka z dekoratora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie połączyć masło, cukier, jajko, cukier waniliowy i aromat. Do jednolitej masy dodać mąkę i sól, zagnieść ciasto.
  • 2. Niewielkie ciasteczka wyciskać szprycą lub dekoratorem na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 5-8 min aż ciasteczka będą złotawe w temp. ok. 170-180st.

Porady

Malutkie ciasteczka wielkości paznokcia można wykorzystać do dekoracji innych deserów, np. lodowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować