Ciasteczka z czekoladą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Te ciasteczka znikają w ekspresowym tempie. Są pyszne, chrupiące i maślane. Idealne do kawy lub herbaty.

  • 15 min

Składniki:

  • 350 g mąki
    200 g masła (w temperaturze pokojowej)
    1 duże jajko
    170 g cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1/4 łyżeczki sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szczypta soli
    100 g gorzkiej czekolady
    100 g orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z czekoladą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajko i ponownie ucierać. Mąkę z proszkiem, solą i sodą przesiać. Dodać do ubitej masy. Ubić lub połączyć ręcznie. Do ciasta dodać posiekaną na drobne kawałki czekoladę i orzechy. Wyrobić. Formować małe kuleczki i kłaść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (góra-dół) i piec około 15-20 minut.

Porady

Do ciastek można dodać ulubioną czekoladę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować