Ciasteczka na oleju z miodem i czekoladą

3.54 (13 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

proste i smaczne:) chrupiące!

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    1 łyżka miodu gryczanego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    drobno posiekana gorzka czekolada-po posiekaniu około 1 szklanka albo gotowe groszki czekoladowe
Wystaw ocenę:

3.54 (13 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka na oleju z miodem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.Dodać sól oraz posiekana gorzka czekoladę. Wymieszać.
    Wymieszać też wymieszać ze soba olej,miód oraz ekstrakt waniliowy
    Mokre składniki dodać do suchych, wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
    Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego,następnie każdą lekko spłaszczyć.
    Ciasteczka piec w nagrzanym piekarniku w 180 s C. przez około 13- 15 minut
    Po przestudzeniu mozna oprószyć cukrem pudrem , lecz niekoniecznie .
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować