Ciasteczka z ciasta francuskiego z budyniem i truskawką

4.5 (173 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu ciasteczka które zostają zjedzone z taką samą szybkością jak pojawią się na stole.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    - 5-6 truskawek
    -pół opakowania budyniu
    - 250 ml mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka z ciasta francuskiego z budyniem i truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Małgorzata Ścieszko 1. Budyń przygotowujemy z połowy porcji wedle instrukcji na opakowaniu i czekamy aż przestygnie. W tym czasie gotowe ciasto kroimy na kwadraciki. Nacinamy i zawijamy do środka.
  • 2. Na środek ciasteczka nakładamy budyń a następnie plasterek truskawki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować