Ciasteczka z białą czekoladą i galaretką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kruche ciasta przekładane białą czekoladą i galaretką

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto
    - 30 dag mąki
    - 2 łyżki cukru pudru
    - 15 dag margaryny
    - 1 łyżeczka cukru waniliowego
    - 1 jajko

    - biała czekolada
    - galaretka

Ciasteczka z białą czekoladą i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wsypujemy mąkę na stolnicę dodajemy zimną margarynę i pozostałe składniki - zarabiamy ciasto odkładamy na 30 minut do lodówki.

    Schłodzone ciasto rozwałkowuje wycinamy foremką ciastka w jednej części wykrawamy dziurki, układamy na blaszkę pieczemy 8 minut w temp. 180.

    Ostudzone ciasto bez dziury smarujemy rozpuszczoną na parze białą czekoladą nakładamy ciasto z dziurką - odkładamy do zastygnięcia.

    Rozpuszczamy galaretkę tężejącą wlewamy do dziurek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy