Ciasteczka twarogowe z brzoskwiniami

4.5 (149 ocen)

  • Łatwy

Przygotowuje się je błyskawicznie. Błyskawicznie też znikają - są pyszne!

  • Łatwy

Składniki:

  • - twaróg (półtłusty): 200 gramów
    - margaryna: 200 gramów
    - mąka (tortowa): 200 gramów
    - brzoskwinie: 1 puszka
    - cukier puder do oprószenia ciastek
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka twarogowe z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrobnić widelcem.
  • 2. Połączyć rozdrobniony twaróg, margarynę, mąkę. Wyrobić ciasto. Gdy jest zbyt miękkie, należy przez 15-20 minut schłodzić je w lodówce.
  • 3. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w półksiężyce.
  • 4. Ciasto rozwałkować, wykroić koła szklanką (średnica ok. 8cm).
  • 5. Na każdym kółku położyć kawałek brzoskwini. Złożyć je na pół, jak omlety. Tak przygotowane ułożyć na blasze wylożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180st. ok. 20-25minut.
  • 6. Upieczone posypać przesianym cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Brzoskwinie w puszce Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować