Ciasteczka śmietankowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne w smaku ciasteczka śmietankowe, robi się je tak samo szybko, jak znikają.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2.5 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - budyń śmietankowy: 1 łyżka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Jajko: 1 sztuka
    - margaryna: 200 gramów

Ciasteczka śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cukrami, budyniem i proszkiem do pieczenia.
  • 2. Margaryne roztopić, schłodzić,wymieszać z jajkiem.

  • 3. Wszystkie składniki połączyć w dużej misce i zagnieść ciasto.

  • 4. Wyciąć ciasteczka.

  • 5. Piec w około 180st. aż będą rumiane (15 minut).

  • 6. Udekorować po ostygnięciu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy