Ciasteczka serowe z dżemem

4.48 (195 ocen)

  • 60 min

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowania a do tego niebo w gębie.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    250g twarogu półtłustego
    250g margaryny
    250g mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Nadzienie
    Dżem - smak wedle uznania

    Cukier puder - do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Ciasteczka serowe z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, mąkę i ser razem z proszkiem do pieczenia dokładnie zagnieść i włożyć na chwilę do zamrażarki.
  • 2. Po schłodzeniu rozwałkować ciasto i pokroić w prostokąty lub kwadraty.
  • 3. Na środku umieścić niewielką ilość dżemu i uformować małe kieszonki.
  • 4. Umieścić ciastka na blasze, na papierze do pieczenia i piec do czasu aż będą lekko złociste w temp. 150 stopni. (około 20 min)
  • 5. Od razu po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować