REKLAMA

Ciasteczka serowe

wyświetlono: 1527 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 0

Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szybko, ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Po upieczeniu przypominają trochę ciasto francuskie, bo ciasto fajnie się rozwarstwia. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu z dużą ilością cukru pudru.

opublikowany: 31.05.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 15dag mąki
    15dag białego sera
    15dag masła
    1 żółtko
    Cukier puder do posypania
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Jak zrobić Ciasteczka serowe?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać ser, masło i żółtko. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 0,5cm, obficie podsypując mąką. Wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około kwadransa (do zarumienienia).
    Po upieczeniu, jeszcze gorące ciasteczka, posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE