Ciasteczka serowe

4 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szybko, ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Po upieczeniu przypominają trochę ciasto francuskie, bo ciasto fajnie się rozwarstwia. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu z dużą ilością cukru pudru.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 15dag mąki
    15dag białego sera
    15dag masła
    1 żółtko
    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Ciastka

Ciasteczka serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać ser, masło i żółtko. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 0,5cm, obficie podsypując mąką. Wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około kwadransa (do zarumienienia).
    Po upieczeniu, jeszcze gorące ciasteczka, posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować