Ciasteczka ryżowe z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Mocno orzechowe w smaku,pokochają je dzieci

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 czubate łyżki masła orzechowego ( kremowego, polecam Go On, bo ma idealną konsystencję)
    7 czubatych łyżek płatków ryżowych
    1 jajko
    3 łyżki brązowego cukru
    Parę kropli esencji waniliowej

Ciasteczka ryżowe z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło orzechowe ucieram razem z cukrem, dodaję jajko i wanilię, mieszam dokładnie aż wszystkie składniki się połączą. Na koniec dosypuję płatki ryżowe, łącze z masą orzechową. Ciasto będzie gęste i kleiste. Łyżką formuję ciastka- mi wyszło 14 ciastek, raczej większych.
    Ciasteczka piekę 15 minut w 185 stopniach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie zdejmuję jeszcze ciepłe z blachy i przekładam na talerz.

Porady

W tym przepisie nie używajcie białego cukru, stewii czy ksylitolu. Brązowy cukier zapewni karmelowy posmak i idealną chrupkość. Polecam też trzcinowy albo kokosowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy