CIASTECZKA RUMOWE KRĘCONE PRZEZ MASZYNKĘ

  • wyświetlono: 2170 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 2

Te ciasteczka przypominają mi moje dziecięce lata. Na pewno polubią je dzieci. Są kruche i wspaniale smakują.

Karioka
  • 25min

Składniki

Składniki :
1 kg mąki
2 kostki margaryny
2 szklanki cukru pudru (lub drobnego cukru)
2 jajka
2 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
zapach rumowy (kilka kropel)

Sposób przygotowania przepisu:

CIASTECZKA RUMOWE KRĘCONE PRZEZ MASZYNKĘ

  • Ciasteczka rumowe kręcone przez maszynkę1. Do przesianej mąki dodać zimną margarynę , posiekać nożem.
    Następnie
    w kolejności dodać pozostałe składniki. Zagnieść ciasto w jednolitą
    masę. Specjalną blaszkę do pieczenia ciasteczek nałożyć na maszynkę
    do mięsa. Ciasto przepuszczać przez maszynkę formując dowolne
    ciasteczka. Ciasteczka układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem i
    posypanej bułką tartą. Piec do zrumienienia w temp. 180 st.

Porady

Moja rada : Przed wstawieniem ciasteczek do piekarnika można je
udekorować marmoladą , posypać makiem lub cukrem perlistym. Po
upieczeniu ciasteczka można polać polewą czekoladową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczylaCiasteczka rumowe kręcone przez maszynkę

Komentarze

Podobne przepisy

Bezglutenowe ciastka z płatkami teff i owocami

Dodane przez: anemon

Bezglutenowe ciastka z płatkami teff i owocami

Owocowe ciastka bez glutenu, nabiału,...

Ciasteczka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Ciasteczka z mąki graham ze słonecznikiem

Te ciasteczka są bardzo chrupiące...

Ciasteczka orzechowe sowy

Dodane przez: joanna30

Orzechowe ciasteczka Sowy

Przepyszne, chrupiące ciasteczka...

image-0n6gh73

Dodane przez: AgaAga

Wegańskie ciastka jaglano-kokosowe

Potrzebujesz tylko kilka składników...

image-15iucae

Dodane przez: Magdalena G

Ciasteczka ryżowe z masłem orzechowym

Mocno orzechowe w smaku,pokochają...

Ciasteczka kokosowo-migdałowe

Dodane przez: Sabcia

Ciasteczka kokosowo-migdałowe

Mięciutkie i obłędnie pyszne