Ciasteczka Piotrusie

3.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zdarzyło się wam kiedykolwiek kupić ciasteczka na wagę? Zbyt często? A wiecie, że wystarczy wyposażyć się w maszynkę do ciasteczek, aby uniknąć takich sytuacji? Dzieciaki kochają takie wypieki, a wy możecie zrobić większą porcję, aby ciasteczka zostały na dłużej ;-)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 350 g margaryny
    * 220 g cukru pudru
    * 500 g mąki
    * 2 jaja
    * marmolada różana (lub inna, w zależności od preferencji)
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka piotrusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć razem z cukrem pudrem. Dodać mąkę. Całość miksować przez kilka minut.

    Za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej tylki lub maszynki do wyciskania ciastek wyciskać ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każde ciastko nałożyć odrobinę marmolady.

    Piec w temperaturze 190 stopni w nagrzanym piekarniku, przez ok. 20 minut.

    Aby ciasteczka dobrze się wyciskało, ciasto powinno być dobrze schłodzone.

Porady

Trzeba dobrze schłodzić ciasto, aby ciastka bez problemu odklejały się od maszynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować