Ciasteczka owsiano-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać płatki, wiórki, cukier puder, mąkę, cynamon i wymieszać.
W rondelku rozpuścić masło, gdy się roztopi dodać miód. Nie zagotowywać.
Sodę wymieszać z dwoma łyżkami gorącej wody dodać do rondelka z masłem i miodem. Wymieszać dobrze.
Przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (rękami) – spłaszczamy i układamy na klaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 10-12 minut w 180 stopni. Zostawiamy na blaszce do wystygnięcia. Wychodzi ok 11 ciastek. Podczas pieczenia rosną. Mogą się ze sobą posklejać – ale spokojnie da się je oddzielić.
Są MEGA PYSZNE!!!
Komentarze