Pyszne ciasteczka, które przygotujecie w ekspresowym tempie! Pełne mikroelementów i odpowiednie dla wegan. Doskonałe na przegryzkę dla naszych pociech.
Ciasteczka owsiano- bakaliowe (wegańskie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, margarynę i posiekane bakalie. Do moich ciasteczek dodałam orzechy włoskie, laskowe, migdały, nerkowce, ziemne oraz rodzynki. Wszystko razem dokładnie mieszamy, najłatwiej za pomocą dłoni i formujemy okrągłe ciastka. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciastka i pieczemy w 180 st. C przez 20 min. aż ciasteczka będą złociste. Blaszkę z upieczonymi ciastkami odkładamy do ostygnięcia, aby ciastka stwardniały.
Komentarze