ciasteczka owsiane z masłem sezamowym

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

szybkie, zdrowe i przede wszystkim smaczne!

  • 30 min

Składniki:

  • - płatki owsiane - 2 szklanki
    - mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki
    - 100 g masła
    - 80 g masła sezamowego
    - 0,5 szklanki cukru
    - szczypta soli
    - jajko
    - proszek do pieczenia
    - siemie lniane, rodzynki, orzechy (lub inne - dowolnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane z masłem sezamowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masła utrzeć z cukrem, następnie dodać jajko i ucierać do otrzymania puszystej, jednolitej masy.
  • 2. Dodać składniki suche - płatki owsiane, mąkę, sól, proszek do pieczenia - około 1 łyżeczkę. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Dodać bakalie wedle uznania - 0,5 szklanki ziaren siemienia lnianego, 0,5 szklanki rodzynek, 0,5 szklanki orzechów.
  • 4. Wymieszać łyżką i formować małe ciasteczka o grubości 0,5 cm. Przed formowaniem można schłodzić w lodówce.
  • 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15-20 min do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować