CIASTECZKA OWSIANE BEZ TŁUSZCZU I JAJEK

4.5 (190 ocen)

Ciasteczka owsiane to zawsze doskonały pomysł na podjaduchy- są wystarczająco słodkie, sycące i są bardzo "mobilne",z powodzeniem można zabrać je ze sobą wszędzie. Oczywiście masę przed pieczeniem można uformować w podłużne batoniki. Serdecznie polecam :) Jedno ciasteczko to około 125 kcal.

Składniki:

  • 150 g płatków owsianych
    25 g syropu z agawy
    15 g suszonych jagód goji
    15 g nasion chia
    15 g siemienia lnianego
    1 banan- 130 g ( waga banana bez skórki).
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka owsiane bez tłuszczu i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki delikatnie uprażyć na suchej i czystej patelni. Jeśli patelnia jest nie duża, podzielić płatki na dwie części. Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Banana zmiksować blednerem.

  • 2. Do miski wsypać płatki, dodać jagody goji,chia i siemię lniane. Wymieszać. Połaczyć ze zmiksowanym bananem i syropem z agawy .Całość wymieszać na kleistą masę. Wilgotnymi dłońmi formować ciasteczka. Piec w 180 st około 15-20 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować