Ciasteczka orzechowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

takie ciasteczka są bardzo proste w wykonaniu, możemy je zrobić razem z dziećmi

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 450 gram masła orzechowego
    1 jajko
    3/4 szklanki cukru
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    125 gram masła

Ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło orzechowe, masło, cukier i jajko przełożyć do miski.
    Dokładnie razem zmiksować.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
    Porcjami dodawać do masy orzechowej.
    Dokładnie razem połączyć wszystkie składniki.
    Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
    Ułożyć na blaszce, zachowując odstępy.
    Za pomocą tłuczka do mięsa spłaszczyć każdą kulkę.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 - 25 minut w 180 st C.
    Po upieczeniu ostudzić na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy