Ciasteczka orkiszowe z jagodami goji i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

Pyszne,choć nie grzeszące urodą, zdrowe ciasteczka z orzechami i jagodami goji.Polecam:)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki razowej,orkiszowej
    2 zółtka
    1 jajko
    100 g margaryny Kasia
    2 łyżki jogurtu koziego
    1/2 szklanki cukru kryształu
    szczypta soli
    1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
    3 łyzki jagód goji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka orkiszowe z jagodami goji i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na ciasteczka 1. Margarynę siekamy nożem,dodajemy do mąki. Wbijamy jajko,dodajemy żółtka,jogurt,cukier,szczyptę soli,na końcu orzechy i jagody goji.Zagniatamy ciasto i wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki.
  • ciasteczka przed pieczeniem 2. Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia.Piekarnik ustawiamy na 150 C. Z ciasta formujemy małe kulki wielkości orzecha włoskiego ,lekko je spłaszczamy i układamy na blaszce.Na każdy krążek ciasta możemy nałożyć kawałki orzechów lub jagody goji.
  • upieczone ciasteczka orkiszowe 3. Blaszkę wstawiamy do piekarnika i pieczemy nasze ciasteczka przez ok.15-20 min.
    Upieczone i wystudzone przekładamy delikatnie do pojemnika na ciasteczka.Szczelnie je zamykamy,będą długo kruche.
    Ciasteczka,jak napisałm wyżej,nie są zbyt reprezentacyjne,ale są pyszne i zdrowe. Smacznego:)

Porady

Jeśli będziemy piec ciasteczka w zbyt wysokiej temperaturze wówczas owoce goji mogą nam się przypalić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować