Ciasteczka miodowo-cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku roztopić miód,cukier i masło,ostudzić.
2.W misce wymieszać sypkie produkty, mąkę przesiać, dodać wystudzone masło i roztrzepane jajka,zagnieść na jednolite gładkie ciasto.
3.Ciasto schłodzić w lodówce około 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować i wykroić foremkami ciasteczka.
4.Piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni około 15 minut.
5.Lukier
Do miski wsypać cukier puder, wlać wodę i sok z cytryny, wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Polewa czekoladowa
Czekoladę i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej dokładnie wymieszać.
6.Wystudzone ciasteczka udekorować polewą czekoladową i lukrem. Ciasteczka połączyć wstążką lub innym kolorowym sznurkiem. Dekoracja z ciasteczek gotowa na choinkę.
Komentarze