Ciasteczka miodowe z makiem

0 (0 ocen)

Pyszne i bardzo łatwe ciasteczka kruche:) z dodatkiem miodu i maku:) Idealny na świąteczny stół lub po prostu na co dzień do herbatki ;)

Składniki:


  • 2 szklanki mąki
    0,5 szklanki cukru pudru
    100 g masła
    3 łyżeczki miodu
    1 jajko
    2 łyżki maku
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    do dekoracji: lukier,polewa czekoladowa,kolorowe posypki,wiórki kokosowe,płatki migdałowe


Ciasteczka miodowe z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka miodowe z makiem 1. Do miski wrzucić mąkę,proszek do pieczenia,cukier puder,masło,miód,jajko i mak. Dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na 10 minut do lodówki.
    Podzielić na dwie części i rozwałkować. Z ciasta wycinać dowolne kształty. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 200 stopniach przez około 15 minut.
    Udekorować lukrem lub polewą i posypać dowolnymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy