CIASTECZKA MIGDAŁOWO MARCEPANOWE

0 (0 ocen)

WYŚMIENITE CIASTECZKA Z NADZIENIEM KARMELOWYM.Przepis z książki : CIASTECZKA :

Składniki:

  • SKŁADNIKI

    250gr mąki
    50 gr mielonych migdałów
    150 gr masła
    130 gr cukru
    50 gr masy marcepanowej
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku

    1 puszka gotowego karmelu , masy krówkowej

Ciasteczka migdałowo marcepanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać mąkę z migdałami i proszkiem do pieczenia, dodać masło jajka , i pokruszoną masę marcepanową .Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto i odstawić na godzinę do lodówki.
  • 2. Ciasto rozwałkować na około 5 m m , wykrawać dowolny kształt ciasteczek z tym że jedno powinno być pełne a drugie z dziurką.
  • 3. Piec w temp. 180 st. około 15 minut .
  • 4. Po upieczeniu jedno ciasteczko smarujemy gotową masą karmelową i przykrywamy ciasteczkiem z dziurką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy