Ciasteczka maślano - kokosowe

3.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Stuk puk to znowu ja życzę wam wspaniałego nowego dnia, ja dziś dla was z propozycją na pyszne ciasteczka w sam raz do kawy a nawet na zbliżające się święta. Chcecie przepis więc zapraszam na mój blog po szczegółowy opis oraz zdjęcia dodawane kolejnością co i jak robić

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej + 4 płaskie łyżki do wyrobienia,
    10 łyżek cukru pudru,
    200 g masła prawdziwego,
    1 łyżeczka z górką proszku do pieczenia,
    1 łyżeczka aromatu cytrynowego,
    2 łyżki soku z cytryny,
    4 łyżki wiórek kokosowych,
    2 łyżki śmietany 18 %,
    szklanka ma u mnie poj. 250 ml
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka maślano - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. Do miski dodać wszystkie składniki i wyrabiać a w trakcie wyrabiania dodać śmietanę, jak ciasto się klei wtedy dodać 4 łyżki mąki i wyrabiać do czasu aż ciasto wchłonie dodaną mąkę. Po wyrobieniu ciasto wstawić do lodówki na 15 minut
  • ciastka 2. Z przygotowanego ciasta rozwałkowanego za pomocą foremek wycinać ciastka dowolnej grubości, ułożyć je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia ( mi wyszło 35 sztuk ) piekłam na dwa razy. Piekarnik rozgrzać ustawiając go na 200 stopni i piec 12 - 15 minut, jeżeli chcemy bardziej przypieczone to piec 20 minut
  • ciastka 3. Upieczone i wystygnięte ciasteczka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować