Ciasteczka cudownie pachną, że nie sposób się im oprzeć. Są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Posiadają idealną konsystencję i nie są, ani twarde, ani suche.
Ciasteczka marchewkowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
2.Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać.
3.Z ciasta formować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego.
Kulki od razu układać na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
(Ciasto jest dość lepkie, więc można delikatnie zwilżać dłonie, ewentualnie ciastka wykładać za pomocą łyżki stołowej.)
4.Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 30 minut w 190 stopniach.
(Czas pieczenia jest orientacyjny i zależy od piekarnika. Upieczone ciasteczka powinny być zarumienione.)
5.Ciastka ostudzić i opcjonalnie oprószyć cukrem pudrem (zmielonym ksylitolem).
Komentarze