CIASTECZKA MARCHEWKOWE

4.51 (144 ocen)

  • 40 min

Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie sprawdzają się jako mała przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Są sycące, nie za słodkie (sami ustalamy, jak dużą warstwę stanowi dżem), a marchewka, niestety, bywa niewyczuwalna.

  • 40 min

Składniki:

  • 60 dag mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    30 dag marchewki startej na tarce
    1,5 kostki margaryny lub masła
    Twarda marmolada lub powidło
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Ciastka

Ciasteczka marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, proszek do pieczenia oraz starte na tarce kostki margaryny łączymy z drobno startą marchewką.
    Wyrabiamy gładkie ciasto, które następnie odstawiamy do lodówki na około 20 minut.
    Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i lepimy ciastka dodając do środka marmoladę.
    Pieczemy w temperaturze 180º przez około 25 minut.
    Ostudzone ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem.

Porady

Ciastka robi się błyskawicznie. Mają śliczny dyniowy kolor. O ich smaku decydujemy sami, poprzez wybór ulubionej marmolady. Są kruche, pyszne, pozbawione cukru i nieważne ile się ich zrobi, zawsze znikają natychmiast. Polecam!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować