Ciasteczka kuleczkowe z białą czekoladową

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To sposób na pyszne ciasteczka z ciasta ptysiowego. Są bardzo proste, a jednocześnie wspaniale smakują

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (1 szklanka=250 ml)
    składniki ciasta:
    250 ml wody
    100 gram masła
    4 jaja
    szczypta soli
    ponadto:
    1 tabliczka białej czekolady 100 gram
    1/5 szklanki mleka (50 ml)
    Kilka łyżek wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasteczka maślane

Ciasteczka kuleczkowe z białą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotuj wodę z solą i masłem. Gdy zacznie się gotować wsyp mąkę i wymieszaj dokładnie, aż masa stanie się szklista i będzie odstawać od garnka (około 2 minuty). Kiedy masa wystygnie dodawaj po jednym jajku i zmiksuj na gładką masę. Następnie przełóż masę do rękawa cukierniczego i wyciskaj niewielkie porcje ciasta kształtując kuleczki. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 15- 20 minut. Następnie czekoladę roztop w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. lekko przestygniętą, płynną masę polej nią kuleczki. Obtocz w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować