Ciasteczka korzenne z płatkami migdałowymi

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Ciastka sprawiają przyjemność na każdym etapie ich przyrządzania - od wykrawania do zajadania! A w bakaliowej oprawie są nie do przebicia!

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka tortowa: 2 szklanki
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - miód spadziowy (płynny): 2 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - soda oczyszczona: 2 łyżeczki
    - masło: 2 łyżki
    - przyprawa do piernika-opakowanie: 1 sztuka
    - białko: 1 sztuka
    - kolorowe perełki cukrowe: 1 szczypta
    - płatki migdałowe-dodatki: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka korzenne z płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka - przygotowanie 1. Mąkę przesiać do miski, miód rozpuścić w mikrofali, wlać do mąki, dodać cukier, sodę i przyprawę do pierników. Dodać masło i jajko, wymieszać, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 5 mm.
  • Ciasteczka - wykrawanie 2. Następnie wykrawać kształty, układać na papierze do pieczenia.
  • Ciasteczka-dekorowanie 3. Smarować białkiem i ozdabiać płatkami migdałowymi, może być też ziarno słonecznika, perełki cukrowe - według fantazji. Piec w temp.180 stopni około 10 minut. Pyszne. Przechowywać jak pierniki w blaszanym pudełku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Płatki Przyprawy korzenne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować