Ciasteczka kokosowo-ryżowe

0 (0 ocen)

zasmakują i dużemu i małemu łasuchowi

Składniki:

  • 250 gram masła lub margaryny
    160 gram kleiku ryżowego
    3 jajka
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki wiórek kokosowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasteczka kokosowo-ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło przełożyć do miski. Dodać do niego resztę składników i dokładnie zagnieść ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce zachowując odstępy. Następnie każdą kulkę ciasta spłaszczyć ręką formując ciasteczko. Piec 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy