Ciasteczka kokosowe

4.98 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciastka szybko się robi, są pyszne i tanie.

Składniki:

  • Ciasto: 1 szkl. cukru
    ● 25 dag margaryny
    ● 1/2 szkl. gęstej śmietany
    ● 3 jajka
    ● 1 i 1/2 szkl. mąki
    ● 5 łyżeczek proszku do pieczenia
    Polewa kakaowa:
    ● 25 dag margaryny
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● 2-3 łyżki kakao
    Oraz: 3 op. wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.98 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Kokosanki

Ciasteczka kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: margarynę z cukrem i śmietaną zagotowujemy, lekko studzimy. Dodajemy jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Wylewamy na prostokątną blachę i pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 °C. Studzimy i kroimy w kostkę.
  • 2. Robimy polewę: margarynę zagotowujemy z cukrem, śmietaną i kakao. Maczamy ciastka. Obtaczamy w wiórkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować