Ciasteczka kokosowe

0 (0 ocen)

Kruche ciasteczka kokosowe z dodatkiem mleka w proszku, które nadaje im pysznej, śmietankowej nutki.

Składniki:

  • 3 łyżki masła
    3 łyżki cukru
    7 łyżek mleka
    170 g wiórków kokosowych
    5 łyżek mleka w proszku
    1 białko
    szczypta soli
    ½ łyżeczki olejku śmietankowego

Ciasteczka kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka kokosowe 1. W garnku na ogniu roztapiamy masło z cukrem i mlekiem . Zdejmujemy z gazu . Dodajemy wiórki kokosowe, mleko w proszku i olejek śmietankowy, mieszamy dokładnie. Odstawiamy do przestudzenia. Białko ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do masy kokosowej. Formujemy kokosanki za pomocą dwóch łyżek, wykładamy na formę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy