Ciasteczka kisielowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Atrakcyjnie wyglądają i wybornie smakują.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● kostka margaryny
    ● 3/4 szkl. cukru pudru
    ● cukier waniliowy
    ● łyżeczka skórki startej z cytryny
    ● 1 i 1/2 szkl. kisielu truskawkowego bez cukru (w proszku)
    ● 10 łyżek mąki
    Oraz:
    ● dżem brzoskwiniowy
    ● bakalie do dekoracji

Ciasteczka kisielowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukry, kisiel, mąkę i skórkę dokładnie zagniatamy. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.
  • 2. Z ciasta formujemy niewielkie kulki, a następnie spłaszczamy. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C. Studzimy.
  • 3. Ciastka smarujemy dżemem. Sklejamy i dekorujemy bakaliami.

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Komentarze

Podobne przepisy