CIASTECZKA KAKAOWE

0 (0 ocen)

zawierają w sobie duuuuuuuużo kakao ;)

Składniki:

  • 300g margaryny
    1/2 szkl. cukru
    2 żółtka
    2-3 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szkl. mąki krupczatki
    2 łyżki mleka lub śmietany

Ciasteczka kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTECZKA KAKAOWE-zagniecione ciasto 1. Zagnieść ciasto i schłodzić.
  • CIASTECZKA KAKAOWE-układanie na blaszce 2. Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wyciąć wzory ciasteczek i ułożyć na blaszce.
  • CIASTECZKA KAKAOWE-pieczenie 3. Piec w temp. 180 st. C ok. 12-15 minut z termoobiegiem. Po wystudzeniu oblać połowę ciastka czekoladą lub podawać bezpośrednio.

Porady

jeśli ciasto jest zbyt suche, dodać do zaklejenia śmietanę lub mleko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy