Kruche gwiazdki z kremem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Są przepyszne i przepięknie wyglądają:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    60 dag mąki pszennej
    2 żółtka
    40 dag margarymy
    20 dag cukru pudru
    4 łyżki śmietany 18%
    szczypta soli cukier waniliowy
    Masa:
    op. kremu do Karpatki
    2 szkl. mleka
    20 dag margaryny
    perełki cukrowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche gwiazdki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Mąkę przesiewamy i siekamy z zimną margaryną. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy, owijamy folią i wkładamy do lodówki na ok 2 godz.
  • 2. Ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm i foremkami wykrawać gwiazdki.
    W połowie gwiazdek wykrawamy mniejsze gwiazdki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 C ok 15 min.
  • 3. Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić. Margarynę utrzeć i porcjami dodawać krem, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Gotowy krem lekko schłodzić w lodówce, ok. 10-15 min.
    Smarujemy gotowym kremem pełne gwiazdki i przykrywamy wykrojonymi z dziurką ciasteczkami, dociskamy i dekorujemy cukrową perełką. Gotowe chłodzimy i przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować