Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym (bez glutenu, bez mleka)

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciastka w swoim składzie posiadają sporą ilość składników mineralnych m.in. magnezu, żelaza, cynku itd. Ciasteczka po upieczeniu są lekko twarde ale i tak smakują wybornie i ekspresowo znikają ze stołu.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki (na ok. 15 sztuk):
    1 szkl. mąki gryczanej
    1 łyżka skrobi kukurydzianej
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    10 łyżek masła orzechowego
    1 łyżka oleju kokosowego
    1 duża łyżka kakao
    1-2 łyżki miodu
    1-2 łyżki ksylitolu/fruktozy/drobnego cukru
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym (bez glutenu, bez mleka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. W razie gdyby ciasto nie chciało się kleić dodajemy odrobinę wody. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Z gotowego ciasta odrywamy kawałki, formujemy z nich kulki i rozgniatamy dłonią na okrągłe ciasteczka.Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożona silikonową matą lub papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-30 min w temp. 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować