Ciasteczka francuskie z szynką i cukinią

0 (0 ocen)

Przekąski na mecz

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    10 dkg sera żółtego
    10 dkg szynki
    kawałek cukinii
    sól i pieprz
    1 jajko
    czarny sezam
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Przekąski Ciasto

Ciasteczka francuskie z szynką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokroić drobno, ser i wydrążoną cukinię zetrzeć na tarce o grubym oczku, wymieszać razem, doprawić. Ciasto francuskie przekroić wzdłuż na pół, na środku nałożyć nadzienie, boki ciasta naciąć i zwijać na przemian na krzyż. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i pokroić na 5-centymetrowe kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować