Ciasteczka francuskie z czekoladą (tylko 2 składniki)

4.95 (197 ocen)

  • 25 min

Kiedy przyjdzie ochota na coś pysznego lub nagle w progu pojawią się goście, można przygotować takie ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego i tabliczki czekolady.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 tabliczka czekolady (dowolne, ja wykorzystałam mleczną z orzechami)
Wystaw ocenę:

4.95 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka francuskie z czekoladą (tylko 2 składniki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i na połowie układamy w lekkich odstępach po jednej kostce czekolady. Odstępy takie, aby można było po rozcięciu jeszcze skleić z każdej strony. Przykrywamy pozostałą połową ciasta (nie trzeba rozcinać) i delikatnie pozbywamy się powietrza. Kroimy całość na ciastka w taki sposób, aby powstały kwadraty/prostokąty z kostką w środku i sklejamy boki z każdej strony. Ciastka przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut (180 stopni).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować