Ciasteczka francuskie posypane migdałami i orzechami

  • wyświetlono: 478 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pieczenie to moja specjalność. Przepis mam od mamy.

kasiasoter
  • 30min

Składniki

2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
5 dag obranych ze skórki migdałów
5 dag łuskanych orzechów włoskich
1 jajko
2 łyżki grubego cukru kryształu
tłuszcz do blachy
gotowa polewa czekoladowa

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasteczka francuskie posypane migdałami i orzechami

  • 1. Ciasto pokroić na kawałki 4 cm x4 cm, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać pokrojonymi migdałami i orzechami włoskimi, wymieszanymi z cukrem kryształem

    Ciasteczka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze w niewielkich odstępach i piec w temperaturze 200 stopni C przez około 15-20 min.

    Gorące zdjąć ostrożnie łopatką, pozostawić do ostygnięcia. Następnie udekorować polewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieciasteczka dla leniwych

Komentarze

Podobne przepisy

ciasteczka orzechowe z białą czekoladą

Dodane przez: dagooshya

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i orzechami

Ciasteczka z rozpływającą się białą...

image-0ub3ppi

Dodane przez: beniawojt

Kruche ciasteczka z nutellą i orzechami

Pyszne , kruche ,chrupiące ciasteczka...

Ciasteczka owsiane II

Dodane przez: Kociołek Iwony

Ciasteczka owsiane z orzechami i rodzynkami

Ciasteczka są bardzo sycące. Idealne...

najlepsze ciasteczka owsiane

Dodane przez: katrinaM24

chrupiące ciasteczka owsiane z orzechami...

najlepsze ciasteczka-uzależniają

Ciasteczka owsiane z migdałami

Dodane przez: joanna30

Ciasteczka owsiane z migdałami

Zakochałam się w nich :) Są obłędnie...

Francuskie ciasteczka z budyniem i dżemem truskawkowym

Dodane przez: Mniam1

Francuskie ciasteczka z budyniem i dżemem...

Proste ciasteczka w kształcie serduszek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE