ciasteczka dyniowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne, wegańskie ciasteczka, które zachwycają smakiem i wyglądem.

  • 60 min

Składniki:


  • 1 szkl. puree z dyni
    3/4 szkl. cukru
    2 szkl. mąki pszennej
    1/2 szkl. margaryny roślinnej
    1/2 szkl. rodzynek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu
    wanilia
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem.
  • 2. Margarynę roślinną miksujemy przez chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę, a na końcu wrzucamy rodzynki.
  • 3. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Ciasteczka formujemy w lekko omączonych rękach, gdyż ciasto jest klejące i układamy na papierze do pieczenia. Przygotowane formy wkładamy do piekarnika i pieczemy ciasteczka 12-15 minut, aż będą złote.
  • 4. Schłodzone można przybrać rozpuszczoną, gorzką czekoladą i pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować