Ciasteczka czekoladowo - orzechowe z krówkową nutą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących smak czekolady i orzechów oraz krówkowego nadzienia.

  • 45 min

Składniki:

  • 275 gram mąki
    225 gram margaryny
    225 gram cukru
    80 gram budyniu czekoladowego
    3 łyżeczki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    100 gram czekolady
    75 gram orzechów włoskich
    cukierki krówki

Ciasteczka czekoladowo - orzechowe z krówkową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem stopniowo dodając budyń.
    Do masy dodać kolejno jajka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakaem.
    Dodać pokrojoną w kosteczkę czekoladę oraz posiekane orzechy.
    Krówki pokroić na 3 mm plastry.
    Z kawałka ciasta uformować kulkę, rozpłaszczyć, położyć plasterek krówki i zlepić.
    Piec w 180 st przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy