Ciasteczka czekoladowe z orzechami

0 (0 ocen)

Ciasteczka o bardzo intensywnym smaku czekolady. Z dodatkiem orzechów włoskich smakują rewelacyjnie.

Składniki:



  • 50g masła
    250g czekolady gorzkiej
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    50g orzechów włoskich

Ciasteczka czekoladowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Ucierając wlać przestudzoną czekoladę, a następnie mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać drobno posiekane orzechy włoskie. Ciasto wykładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180*C przez około 10 min. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy