210 g mąki
150 g margaryny Rama Classic
50 g cukru pudru
70 g mielonych migdałów lub orzechów laskowych
dodatkowo:
3 łyżki drobnego cukru kryształ
3 łyżki cynamonu
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasteczka cynamonowe
1.
Mąkę,zmielone orzechy lub migdały, margarynę (najlepiej Ramę bo jest miękka i lekko słona),cukier puder szybko zagniatamy na ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, a potem wycinamy foremkami różne kształty. Ciastka układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Pieczemy ok.12-15 min. w 180 stopniach.
Upieczone ciastka obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze