ciasteczka cebulowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Doskonałe na przekąskę do białego wina lub jako dodatek do czystych zup.

  • 15 min

Składniki:

  • 60 dag mąki
    25 dag margaryny
    2 duże cebule
    łyżka suchego maku
    łyżeczka octu
    sól

Ciasteczka cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ozięmbioną margarynę zetrzeć na dużych oczkach tarki, a cebulę na drobnych. Wszystkie składniki ciasta połączyć i szybko zagnieść. Rozwałkować je na stolnicy niezbyt grubo posypanej mąki. Kieliszkiem od wina wyciąć krążki, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszcze, każdy kilkakrotnie nakłuć widelcem. Piec około 15-20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy