Ciasteczka cebulowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, ciastka z cebulą. Doskonale, sprawdzają się jako przekąska do piwa. Atrakcyjności dodają im, smażona cebulka i mak, którymi są posypane.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    10 dag. margaryny
    1 żółtko
    3 łyżki śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 średnie cebule
    2 szczypty soli
    Dodatkowo:
    mak do posypania
    smażona cebulka do posypania
    1 roztrzepane jajko
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    mąka do podsypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Przekąski

Ciasteczka cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Z mąki, drobniutko pokrojonej cebuli,margaryny,żółtka,śmietany,proszku do pieczenia i soli zagniatam ciasto.
  • jk 2. Ciasto podsypuje mąką, wałkuję, wycinam foremką ciastka. Ciastka układam na blasze, smaruję jajkiem, posypuję część ciastek makiem, a część podsmażoną cebulką. Piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować