Ciasteczka budyniowe z kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne ciasteczka budyniowe przekładane kajmakiem. Wspaniała prostota i rewelacyjny smak :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 łyżek mąki
    25 dag masła
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    Kajmak
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Ciastka Kajmak

Ciasteczka budyniowe z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto.
    Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm i wykrawam ciasteczka dowolnego kształtu.
    Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12-15 minut. Kiedy zaczną się delikatnie rumienić, oznacza to, że są gotowe.
    Wyciągam ciastka z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia. Ostatni krok to nałożenie po 1 łyżeczce kajmaku na jedno ciasteczko i przykrycie drugim.
    Gotowe. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować