CIASTECZKA BUDYNIOWE / STEMPELKI

0 (0 ocen)

  • 35 min

Niezwykle kruche , niesamowicie delikatne , mega chrupiące i rozpływające się w ustach …Ps. ciasteczka budyniowe śmiało można tak jak ja ozdobić stempelkowym wzorem – wtedy są też świetnym pomysłem na prezent!Polecam!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( ok. 30 sztuk )

    * miękkie masło – 125 g

    * cukier puder – 50 g

    * mąka tortowa – 120 g

    * budyń waniliowy lub śmietankowy – 40 g

    * olejek do ciast śmietankowy – 1 łyżeczka

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka budyniowe / stempelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch.

    Dodajemy mąkę,budyń i olejek śmietankowy – dokładnie mieszamy, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę.

    Schłodzone rozwałkowujemy na podsypanej dość obficie mąką stolnicy, wycinamy ciasteczka, układamy na blasze wyłożone papierem do pieczenia.

    Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 12-15 minut, studzimy.

    Zajadamy!

Porady

Ps. przed wycinaniem ciasteczek foremki polecam oprószyć mąką!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować