Ciasteczka brzoskwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wymieszać z olejem i cukrem, dodać proszek do pieczenia oraz dwie łyżki mąki, dokładnie połączyć i zostawić na godzinę.
Po upływie czasu dodać resztę mąki i dokładnie zmiksować.
Z przygotowanego ciasta formować kulki - 12g każda, oprószając dłonie mąką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach.
Piec około 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
Wystudzone ciasteczka wydrążyć od spodu łyżeczką.
Nutellę połączyć z wydrążonymi częściami ciasteczek.
Ciasteczka napełnić masą, skleić.
Mleko rozdzielić na 3 miseczki, zabarwić odrobiną barwnika spożywczego na żółto, pomarańczowo i czerwono.
Ciasteczka zanurzać kolejno na kilka sekund w kolorowym mleku, zabarwiając je dookoła na różne kolory.
Zabarwione ciasteczka odładać chwilowo na talerz, aż mleko wchłonie, następnie obtaczać w cukrze.
Pozostawić na kratce do wyschnięcia.
Komentarze